Kategorijos

Naujojo “Chevrolet Corvette” dizainas bus retro stiliaus

2009-09-22
Naujojo “Chevrolet Corvette” dizainas bus retro stiliaus

Naujos kartos Chevrolet Corvette modelio dizainas bus retro stiliaus. Raktinis dizaino elementas – dvigubas galinis stiklas, kurį turėjo 1963-ųjų metų Chevrolet modelis Sting Ray. Apie tai savo interviu leidiniui “Inside Line” pranešė GM dizaino skyriaus vadovas E. Velburnas, rašo portalas auto.lenta.ru.

 

E. Velburnas pakomentavo, kad šiais laikais dvigubas galinis stiklas, kuris pablogina galinį vaizdą, nėra problema, mat į šiuolaikinius automobilius galima įmontuoti galinio vaizdo ir “mirusių zonų” kamerą.

 

Chevrolet Sting Ray modelis dvigubą galinį stiklą bei dekoratyvines ventiliacijos angas ant variklio dangčio turėjo tik metus – iki 1964-ųjų metų.

 

Naujasis Chevrolet Corvette bus galinių varomųjų ratų, jo kėbulas bus pagamintas iš anglies pluošto, aliuminio ir magnio, variklis bus visiškai naujas, gali būti kad jame bus įmontuota automatinė pavarų dėžė su dviguba sankaba.

 

Nuo 2005-ųjų gaminamas dabartinės kartos Chevrolet Corvette modelis, turintis dviejų versijų 8 cilindrų 6.2/430 AG ir 7.0/ 638 AG variklį ir šešių pakopų mechaninę arba automatinę pavarų dėžę.

 

Per ateinančius dvejus metus kompanija GM planuoja pradėti gaminti 10 naujų Chevrolet Corvette modelių.