Kategorijos

Dešimtasis „Moterų ralis“ – jau rytoj. Užsiregistravo bemaž du šimtai ekipažų

2024-04-26
Dešimtasis „Moterų ralis“ – jau rytoj. Užsiregistravo bemaž du šimtai ekipažų


Šį šeštadienį, balandžio 27 d., startuoja didžiausias Lietuvoje moterų auditorijai skirtas  renginys – „Moterų ralis“. Šventinė starto pradžia numatyta 9 val. Vilniaus Gedimino prospekto pradžioje. Dešimtus metus iš eilės vykstantis orientacinis automobilių sporto renginys sutraukia gausų būrį moterų ir merginų iš didžiųjų Lietuvos miestų ir regionų. Šiemet prie starto linijos išsirikiuos bemaž 200 ekipažų – apie 800 moterų.
„Orų prognozės šeštadienį žada gaivų ir saulėtą. Visoms dalyvėms linkime į renginį atvykti pailsėjusioms, su gera nuotaika ir šypsenomis. Kaip visuomet prie starto laukiame spalvingai pasipuošusių komandų. Juk „Moterų ralis“– visų pirma yra šventė, kurią moterys sukuria pačios sau“, – sako viena iš ralio organizatorių Neringa Simson.
Šiemet „Moterų ralio“ organizatoriai dalyves nustebins ne viena naujove. Viena jų – skaitmeninė kelio knyga. Pasak Neringos, moterims tai bus iššūkis, tačiau ji tikisi, kad skaitmeninės kartos atstovės jį drąsiai priims. 
Jau tradicija, kad dalyvės iki pat starto nežino kelio maršruto ir užduočių – taip bus ir šiemet. Organizatorė išdavė, kad 370 kilometrų kelio knygos maršrutas ves vaizdingomis dar nematytomis vietovėmis ir bus pilnas nuotaikingų išbandymų.
Taip pat šiemet renginyje yra nauja – „Renault taurės“ – įskaita. Ją padiktavo renginio partnerystė su „Renault“ prekės ženklu. „Moterų ralio“ automobiliu-vizitine kortele pasirinktas stilingas miesto visureigis hibridinis „Renault Austral“. Renginio dalyvėms šiuo automobiliu teks išmėginti specialias užduotis.
Iš viso ralio dalyvės varžysis dešimtyje įskaitų: bendrojoje, pradedančiojo vairuotojo, pirmą kartą dalyvaujančių renginyje, istorinių automobilių, dviejų narių, daugiau nei dviejų narių, elektromobilių (EV), „Renault“ taurės, svečių ir komandinėje.
Be to, bus išrinkti saugiausias ekipažas, stilingiausia ir azartiškiausia komandos. Saugiausiam ekipažui atiteks Lietuvos policijos įsteigta taurė. „Moterų ralyje“ dalyvaus policijos pareigūnių ekipažai – jos stebės vairuotojų elgseną kelyje. Stilingiausią komandą šiemet rinks renginio dalyvės. 
„Moterų ralio“ startas ir finišas: Gedimino pr. 1A, Vilnius. Pradžia 9 val., finišuojančių ekipažų laukiama nuo 16.30 val. Kelio knygos ilgis 370 km, trukmė – 8 val. 
Nugalėtojų apdovanojimai vyks 21 val. naktiniame bare „Bardakas“, Vilniaus g.