Kategorijos

„Tesla Model 3“ nustebino „Euro NCAP“ ekspertus: teko įrašyti istoriškai aukščiausią rezultatą

2019-07-22
„Tesla Model 3“ nustebino „Euro NCAP“ ekspertus: teko įrašyti istoriškai aukščiausią rezultatą

Panašu, kad JAV elektromobilių gamintojos „Tesla“ gaminamas mažiausias gamos elektromobilis nubrėš naujus saugumo standartus kitiems gamintojams. Visiems automobioliams saugumo reitingus dalijančios „Euro NCAP“ bendrovės ekspertams teko įrašyti istoriškai aukščiausią rezultatą būtent šiam modeliui.

Surengtuose bandymuose „Tesla Model 3“ sužavėjo bandytojus savo saugumo technologijomis. Šioje srityje automobilis surinko 94 proc. taškų, o bendras rezultatas buvo įvertintas 5 žvaigždutėmis - maksimaliu įvertinimu.

„Euro NCAP“ bandyto elektromobilio saugos sistemas įvertino kaip „aukščiausios klasės“ ir pabrėžė, kad elektrinio BMW 3 serijos konkurento avarinis stabdymas, priekinio susidūrimo perspėjimo sistemos išties veikia ypatingai gerai.

Tačiau „Euro NCAP“ tikrino ne tik saugos sistemas. Štai suaugusiųjų saugumas buvo įvertintas 96 proc. Tokį arba geresnį rezultatą šiemet gavo tik keturi automobiliai: „Škoda Scala“ pelnė 97 proc., „Citroen DS3 Crossback“ šioje srityje įvertintas 96 proc. Vaikų saugumas bandant elektromobilį įvertintas 86 proc.

„Euro NCAP“ paskelbė, kad „Teslai“ pavyko pasiekti aukščiausią saugos sistemų įvertinimo rezultatą nuo 2018-ųjų, kai saugumo bandymai buvo sugriežtinti. Iki tol geriausią rezultatą 2017-aisiais buvo parodęs tik „Volvo XC60“.

Šaltinis: http://technologijos.lt