Kategorijos

Štai kur pigus elektromobilis – „Renault“ pristatė vos 8500 eurų kainuojantį „K-ZE“

2019-09-19
Štai kur pigus elektromobilis – „Renault“ pristatė vos 8500 eurų kainuojantį „K-ZE“

„Renault“ pristatė naujausią produktą – elektrinį miesto visureigį, kuris kainuoja vos 8500 eurų.

Kol kas daug detalios informacijos apie šį elektromobilį nėra, bet šis tas jau yra žinoma.

Gamintojas teigia, kad „SUV įkvėptas elektrinis automobilis vienu įkrovimu geba nuvažiuoti 250 km (NEDC) ir tai yra geriausia autonomija tokiame segmente“.

Tik neaišku kodėl naudotas NEDC, o ne naujasis WLTP standartas. Realus nuvažiuojamas atstumas greičiausiai sieks apie 190 km.

Toks rezultatas tikrai nieko nenustebins, bet dėmesį patraukia kai kas kito. Gamintojas pabrėžia, kad ši elektrinė transporto priemonė bus „prieinama“ ir jie tikrai nejuokauja.

Pirmiausiai „K-ZE“ pasirodys Kinijos rinkoje ir, kaip teigia „Paultan“, šių elektromobilių kaina prasidės nuo 8500 eurų:

„Kinijoje „City K-ZE“ bus siūlomi trijų versijų. Vidutinė versija kainuos 66800 juanius (8525 eurai), o maksimalių parametrų automobilis kainuos 71800 juanius (9163 eurai). Kol kas šiuos elektromobilius bus galima įsigyti tik Kinijoje, tačiau ateityje jie pasieks ir kitas pasaulio rinkas, įskaitant ir Indiją.“

Štai, kaip atrodo naujasis „K-ZE“:

Kaina puiki, tad kur kabliukas? Tokios kainos automobilis turi keletą neišvengiamų trūkumų. Be ne itin didelio nuvažiuojamo atstumo vienu įkrovimu, „K-ZE“ turi vos 33 kW galios elektros variklį ir maksimalus greitis yra apribotas iki 105 km/h.

Kaip greitai bus įkraunama baterija dar nėra aišku, bet turbūt didelio įkrovimo greičio ir neprisireiks įkrauti 26,8 kWh baterijų sistemai.

„K-ZE“ yra tikrai ne pats galingiausias elektromobilis ir jau žinomos techninės specifikacijos tikrai nieko nenustebins, bet kaina – ji vis tiek atrodo įspūdingai.

Tokiose rinkose kaip Kinija, kur žmonės gali rinktis iš daugybės pigių (10 000 eurų ir mažiau), tradiciniais degalais varomų automobilių pasiūlos, niekada negalėjo sau leisti įsigyti elektrinį automobilį.

Dabar jie turi tokią galimybę ir įdomu ar juos sudomins visiškai naujas ir toks pigus „K-ZE“ elektromobilis.

Šaltinis: http://technologijos.lt