Kategorijos

Idealus automobilis miestui – naujasis Renault Clio

2019-09-04
Idealus automobilis miestui – naujasis Renault Clio

1990 metais pasirodęs „Clio” tapo geriausiai parduodamu automobiliu visame pasaulyje -  viso jų buvo parduota daugiau nei  15 mln.

Rinkoje puikiai įsitvirtinęs ir vairuotojų simpatijas pelnęs automobilis šiais metais pristato naujieną – penktos kartos „Renault Clio” sukurtą remiantis geriausiomis kiekvienos iš keturių ankstesnių kartų savybėmis. Perkamiausias Europoje B segmento automobilis įgavo gaivų ir modernų pavidalą – gundančias ir jausmingas kėbulo linijas. Dinamiškas siluetas ir nauja šviesadiodžių žibintų full LED linija automobile „Renault Clio” paverčia dar elegantiškesniu ir viliojančiu.

Dar daugiau grakštumo aptakiam hečbeko profiliui suteikia chromuoti langų apvadai bei metalinė apdailos juosta durelių apačioje, o dinamišką išvaizdą pabrėžia variklio gaubto linkiai, masyvesnės radiatoriaus grotelės bei priekinis buferis su didele oro įsiurbimo anga, ne tik suteikiančia daugiau išraiškos automobilio veidui, bet ir užtikrinančia optimalų variklio aušinimą.

Naujojo CLIO salone pirmiausia rasite naujovišką aukštųjų technologijų pultą, naujausias technologijas ir aukščiausios kokybės medžiagas. Svarbiausias „Smart Cockpit“ dizaino elementas – į vairuotoją pasuktas 7 arba 9,3 colio įstrižainės pažangios „Easy Link“ multimedijos sistemos ekranas su „Android Auto“ and „Apple CarPlay“ mobiliųjų įrenginių sąsaja.

Simpatišką miesto automobilį į priekį gena ir visiškai nauji, griežtus emisijų standartus atitinkantys varikliai, aprūpinti taršos emisijas mažinančiomis technologijomis. Plačioje jėgainių gamoje – dvi (85 ir 115 AG) dyzelinio „1.5 Blue dCi“ variklio versijos ir net keletas modernių benzininių variklių: taupusis trijų cilindrų „1.0 SCe“, pasiekiantis 65 arba 75 AG, dinamiškas ir tuo pačiu itin ekonomiškas bei aplinkai draugiškas turbininis trijų cilindrų „1.0 TCe“, pasiekiantis 100 AG, ir galingiausias bei eikliausias gamoje, 130 AG išvystantis keturių cilindrų „1.3TCe GPF“, komplektuojamas su dviejų sankabų EDC transmisija.
Naujasis penktos kartos Renault CLIO pelnė maksimalų itin griežtų „Euro NCAP“ saugumo bandymų įvertinimą – 5 žvaigždutes – ir tapo 22-uoju gamintojo automobiliu, įvertintu aukščiausiu saugumo balu, surinkęs net 96 proc. maksimalaus įvertinimo už suaugusiųjų keleivių saugumą.

Vairuotojus turėtų itin džiuginti itin aukšto lygio saugumo technologijos tokios kaip avarinio stabdymo sistema (AEB), atpažįstanti pėsčiuosius ir dviratininkus, eismo juostos kirtimo perspėjimo sistema su „Lane Keeping Assist“ palaikymo eismo juostoje technologija, aklosios zonos stebėjimo sistema bei kelio ženklų atpažinimo sistema su įspėjimo apie greičio ribojimus ar jų viršijimą funkcija, bei adaptyvi greičio palaikymo sistema su „Start/Stop” funkcija, kuri prisitaiko prie priekyje važiuojančios transporto priemonės greičio palaikydama saugų atstumą. Eismo spūstyse ši sistema gali visiškai sustabdyti automobilį ir vėl pajudėti po 3 sekundžių, jeigu transporto priemonės priekyje pradeda važiuoti. Jeigu stovėti tenka ilgiau nei 3 sekundes, norint pradėti važiuoti vairuotojui reikia spustelėti akceleratoriaus pedalą.

Patogumo tamsiuoju paros metu suteikia automatinė tolimųjų ir artimųjų šviesų sistema, naudojanti priekinę kamerą ir fiksuojanti aplinkos šviesos lygį bei atvažiuojančių eismo dalyvių žibintus.

Nors automobilis iš išorės ir neatrodo didelis, ir yra ypatingai manevringas, visgi net neabejojame, kad parkuojantis ankštose gatvelėse ar stovėjimo aikštelėse vairuotojus gelbės automobilyje įmontuota 360° kamerų sistema, atkurianti vaizdą iš viršaus ir įspėjanti apie kliūtis bei objektus aplink automobilį. Parkavimąsi palengvina „Easy Park Assist“ sistema, kuri, pasinaudodama 12 priekinių, galinių ir šoninių atstumo jutiklių, pati įvairuoja ir išvairuoja automobilį iš lygiagrečios, statmenos ar įstrižos stovėjimo vietos – vairuotojui tereikia spausti greičio ar stabdžio pedalus ir perjungti pavarą pagal nurodymus centriniame ekrane.

Taip pat verta paminėti, kad šis manevringas ir simpatiškas miesto mažylis, pasižymi ne tik dailia išvaizda, bet ir erdviu salonu bei talpesne bagažine. Bagažinės tūris 391 l (salone papildomai yra 26 l talpos dėtuvių).

Naujasis „Renault Clio“ siūlomas su keliomis naujomis spalvomis, tokiomis kaip „Valencia Orange“, „Vison Brown“ ir „Celadon Blue“. Tačiau išrakingiausi klientai drąsiai galės rinktis spalvas net iš 11 skirtingų spalvų paletės.

 

„Renault Clio“ – naujos kartos stiliaus ikona.