Kategorijos

„carVertical“ – „Financial Times“ greičiausiai augančių Europos įmonių sąraše

2023-03-06
„carVertical“ – „Financial Times“ greičiausiai augančių Europos įmonių sąraše

Automobilių istorijos ataskaitas teikianti įmonė „carVertical“ pateko į „Financial Times“ sudaromą 1000 sparčiausiai augančių Europos įmonių sąrašą. Septintus metus iš eilės skelbiamame reitinge lietuvių įkurta įmonė užėmė 26-ąją vietą.

„Niekada nesistengėme dalyvauti startuolių grožio konkursuose, bet „Financial Times“  įvertinimas tikrai nudžiugino visą komandą. Stengsimės šiame sąraše išlikti ir toliau, nes pagal įmonės rezultatus matome, kad ateityje sugebėsime pademonstruoti ne mažesnį augimą“, – sako „carVertical“ vadovas Rokas Medonis.

Tarp visų „Financial Times“ sąraše esančių Lietuvos įmonių, „carVertical“ užėmė 2-ąją vietą, o tarp visų IT ir programinės įrangos įmonių – 1-ąją. Iš viso į reitingą pateko 11 Lietuvos įmonių.

Savo veiklą 2017 m. pradėjusi nuo automobilių istorijos ataskaitų, praėjusiais metais „carVertical“ ėmė teikti ir motociklų istorijos patikros paslaugas. Įmonės darbuotojų skaičius perkopė 100 ir toliau auga.

Į „Financial Times“ sparčiausiai Europoje augančių įmonių sąrašą pateko įmonės, 2018-2021 m. pasiekusios didžiausią procentinį pajamų augimą. Tokių įmonių gautos pajamos 2018 m. turėjo būti ne mažesnės nei 100 tūkst. eurų per metus, o 2021 m. – ne mažesnės nei 1,5 mln. eurų. Sąraše figūruoja tik tos įmonės, kurių praėjusių metų augimas buvo ne mažesnis nei 36,2 proc.

Kadangi reitingas atspindi įmonių finansinius rodiklius pandeminiu laikotarpiu, sąraše dominuoja technologinės ir e. komercijos įmonės, sugebėjusios pademonstruoti augimą sulėtėjusios ekonomikos ir tiekimo krizės kontekste.